## Search This Blog

### IAS Question

IAS Question - 3 August

Can you make 10 plus 4 = 2 ?

1. 10days + 4days = 14days =2weeks
hence,10+4=2
another way......
10 o'clock + 4 hours = 2 o'clock
10+4=2

1. excellent

2. consider a clock
10 o clock +4 hours you get 2 o clock

3. Thanks for the Amazing information in the post.

4. Awesome. An IAS aspirant can answer it right.

5. thankyou for the fruitful information

6. What is the next number in sequence 7,2,0,7,8,4,3,?

2. Here I felt the reverse. The question was dull but answer is smart.

1. Really wonderful tips thanks.

2. Thanks for a very interesting blog.

3. 10 Days+4 Days= 2weeks

4. 10th month + 4 months = 2nd month

3. 10days+4days=2weeks

1. Thanks for sharing the useful post.

4. 10+4=2
4=2-10 or
4=10-2
4=8
4/8=2

1. it should be 8/4=2

2. how 2-10 will be equal to 10-2

3. no it would be -8

4. 2-10= -8 not 8

5. 2-10= -8 not 8

6. 2-10=10-2:-2+2=10+10:-2/0=20/0:-0=0

7. how can 2-10 and 10-2 be same and can be differentiated by OR?

5. only in binary numbers
10=1010
4=100
10 plus implies strike first 10(ie one zero in 1010)and prefix 1 to next 10.striking is '-' part of plus and "1" is '|' part of plus.

1010 becomes - -10- - | 10 = 0110 where 2nd one of 0110 is '|' part of plus.
now
0110
(-)
0100
gives 0010

6. 10+4=14.2 digits therefore 2 :P

7. 10 o clock + 4 o clock= 2 o clopck

8. I am now bored with this question can you give another one........??????

1. Only 1% Students solved it (IAS exam)
3+5+6=151872
5+5+6=253094
5+6+7=303585
5+5+3=251573
then
9+4+7=_______?
Time to check your intellect... All the best!

2. This comment has been removed by the author.

9*4=36
9*7=63
36+63=99-7=92 nd reversal of 92 is
29

4. u are wrong its 362875
ur explanation for the third pair of digits is right but u got the calculation for the second pair of digits wrong :)

5. yu are wrong...its 366329....yu multiplied the wrong pairs

6. Yes 366329

7. 366329 is the correct answer.

9. Hey Laxman could u plz give ans with a method plz.

10. ans is 366329.........
method
9*4=36
9*7=63
36+63=99.......now minus last no. 7...from 99..99-7=92....now reverse 9 and 2...is 29

11. The answer can be "10+4=2 is wrong"

1. 10 'o clock+4hrs=2'o clock is answer

12. we have three temple with three ponds. one guy plucked few flowers from a tree and dipped in the pond then it became 100 times then he dropped some flowers in first temple. he went to second temple with the remaining flowers and dipped that in the second pond then it became 100 times and again he dropped few flowers in second temple with the remaining flowers he went to third temple and dipped those in the third pond it became 100 times again and he dropped all those flowers in the third temple. the number of flowers he dropped in all those temple are equal then how many flowers he picked from the temple and how many flowers he dropped in each temple

1. i think u are wrong sir
because in the third temple's pond if we dipped one flower and it become 100 flower and we dropped all flower in third temple. then the condition of { the number of flowers he dropped in all those temple are equal } is not followes

2. he picked the amount of flowers which was pluck from the tree and multiplied , and he did not drop any amount of flowers in the temple but temples pond.

3. yogeshrishi from Rameswaram,Tamilnadu,IndiaOctober 14, 2014 at 6:33 PM

He picked 10101 flowers from tree.He dropped 10,00,000 flowers in each temple.

4. he flucked 7 flowers

5. He plucked 7 flowers and dipped them, it becomes 14, he dropped 8 on first temple and move to second, there he dipped them again and it becomes 12, he dropped 8 on second temple and on third he left only 4, he dipped them and make them 8 and dropped on third temple. So, 8,8,8 on each temple.

1. 10101 and 1000000

13. This comment has been removed by the author.

14. 10 is a number and 4 is a number... 'a' implies single so,2 a'sisin d before sentence.. thn it says 2 singles so 2 numbers...therefore 10 + 4= 2.. :-p

15. 9+4+7=
9*4=36
9*7=63
36+63=99
99-7=92
Ans:366329

16. 5+5+3=251573
9+2+8=?

1. Narinder, can you tel me the logic

2. I am yogesh.ans is 187238. 9*2=18. 9*8=72. 18+72=90-7=83 and reverse is 38.

17. Nice Blog!!! Thanks for the useful information,The link proved to of great use to me,Keep writing for our information and Please send Me the update info about the IAS Recruitment 2014 – 2015. for Apply Online .......

18. Solve this..
◻➕◻➕◻➕◻➕◻=30
Fill the boxes using (1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15)
U can also repeat the numbers.. You can multiply or divide any nos also in the box between two + + .

1. 10'o clock+4'o clock=2'oclock

2. 9+5+1×1+15=30

3. 15days+13days+1day+15hours+9hours=30days

4. 15days+13days+1day+15hours+9hours=30days

5. 1+3+11+15=30

6. 15days + 3days +((3+5)*(3+3))hours+5days + 5days =30days

7. 9+1+13+1+3!=30
:))

8. 15-9 + 15-9 + 15-9 + 9-1 + 5-1=30

9. 1+13+7+9*1=30

10. 1+13+7+9*1=30

11. (15-9)+(13-7)+(11-5)+(9-1)+(5-1)= 6+6+6+8+4=30

12. (15-9)+(13-7)+(11-7)+(7-1)+(9-1)=30
6+6+4+6+8=30

19. 3+3+3+3+3+3+3+3×3

20. 9X7+3/11X5

21. hi guys
I have got a riddle
9999=4
8888=8
1816=3
1212=0
so what does 1919=?

2. yogeshrishi from Rameswaram,Tamilnadu,IndiaOctober 14, 2014 at 6:29 PM

9999=4. 9*9+9*9=162.1+6+2=9-5=4. 8888=8. 8*8+8*8=128.1+2+8=11-3=8. 1816=8. 1*1+8*6=49.4+9=13.1+3=4-1=3. 1212=0. 1*1+2*2=5-5=0 SO,1919=7 1*1+9*9=82.8+2=10-3=7. Subtract in order like 5,3,1,5,3

3. 2. 1919 has 2 holes in the number, so its 2

22. 7+2+5=?can help me

23. 10 days 4 days = 2 weeks

24. How simple it is.! Assume 10+4 becomes 2 & hence, its 10+4=2

25. what is the question man
simply writing 10+4=14=2
write da qstn properly man
or just f*** o**

26. www.sainiias.com

27. Sky it is like this-
10days+4days=14 days=2weeks

28. I thought about some equations first, but then I realized that it's about weeks!

1=5
2=10
3=15
4=20
5=??

2. 1 is the right

30. 1 que i will ask u
# % &
+ # % &
+ # % &
_________
& & &
how?
#

1. 185
185
185
------
555

2. 185
185
185
------
555

31. MAHILA NE DUKANDAR SE 200 KA SAMAN KHARIDA AUR 1000 KA NOTE DIYA DUKANDAR KE PASS KHULLE NA HONE SE USNE PADOSI SE 1000 RS KE KHULLE LAKAR 200 RS GALLE MEIN AUR 800RS MAHILA KO DE DIYE KUCH DER BAAD PADOSHI NE NOTE NAKLI HONA BTAYA AUR ASLI 1000RS DUKANDAR SE LE GYA AB BTAYE DUKANDAR KO KITNE RS KA NUKSAN HUA

32. MAHILA NE DUKANDAR SE 200 KA SAMAN KHARIDA AUR 1000 KA NOTE DIYA DUKANDAR KE PASS KHULLE NA HONE SE USNE PADOSI SE 1000 RS KE KHULLE LAKAR 200 RS GALLE MEIN AUR 800RS MAHILA KO DE DIYE KUCH DER BAAD PADOSHI NE NOTE NAKLI HONA BTAYA AUR ASLI 1000RS DUKANDAR SE LE GYA AB BTAYE DUKANDAR KO KITNE RS KA NUKSAN HUA

33. This comment has been removed by the author.

34. 1000

35. Tks very much for your post.

Avoid surprises — interviews need preparation. Some questions come up time and time again — usually about you, your experience and the job itself. We've gathered together the most common questions so you can get your preparation off to a flying start.

You also find all interview questions at link at the end of this post.

Source: Top 10 interview questions and answers

Best rgs

36. Mehla ne dukandaar se wale question mein shopkeeper ko 1600 ka loss hua...
Reply pls whether i am.wrong or right

37. Sales girl have 2000 rupes lost becoz 200 rupes for things...800 is given for balance amount...1000 rupya note was fake so it is paid with original total 2000 lost