### #1 - Easy Maths Puzzle

Sadaf is selling fruits at brain teasers land.
She sell grapes at \$30, Dates costs \$25, and a Wolfberry costs \$45
At what price does she sell fig ?

15

Cost of each alphabet is 5

### #2 - Simple Maths Puzzle

In a certain country ½ of 5 = 3. If the same proportion holds, what is the value of 1/3 of 10 ?

4
5/2 = 3 and 10/3 = x
(10/3)/(5/2) = 20/15 = 4/3
So x/3 = 4/3
x=4

### #3 - Math Puzzle Kids

Anmol had a bag containing colorful marbles. The colors are red, green and blue. The total number of marbles he had in his bag is 60. There are 4 times as many red marbles as green marbles. 6 more blue marbles than green marbles. How many marbles of each color did Anmol have?

Lets take R as red, G as green and B as blue.
R + G + B = 60
As there are 4 times red marbles than green marbles, then
R = 4G
There are 6 more blue marbles than green marbles, so
B = G + 6
Therefore,
R + G + B = 60
4G + G + G + 6 = 60
6G + 6 = 60
6G = 60 – 6
6G = 54
G = 54/6 = 9
R = 4G = 4 x 9 = 36
B = G + 6 = 9 + 6 =15
Finally there are 9 green marbles, 36 red marbles and 15 blue marbles

### #4 - kpit cummins Aptitude Interview Logic Qu

Product of three consecutive numbers are 7980.
Then the sum of these consecutive numbers would be ?

60(19+20+21)

### #5 - Trick Maths Riddle

I have a role of cloth 1km long.
I have a machine which cuts this role into pieces of 10 meter long cloth.

How long would it take for the machine to cut the roll if each cut took 4 secs ?

396 seconds

1000m would only take 99 cuts not 100.
so 4*99 => 396

### #6 - Short Math Riddle

Can you convert number zero(0) into a positive number using just one mathematical operator ?

0!

### #7 - Maths Shopkeeper Problem

A brand new Beats Headphone was on sale at 20% as a promotional offer. By what percent must the headphone price be increased to sell it at the original price again ?

25%.
Suppose a \$10 item is reduced by 20%, the price will drop to \$8. Now to make it the original price we must add \$2 more which is 25% of \$8.

### #8 - October Train Puzzle

An express train takes 3 seconds to enter tunnel which is 1 km long.
If it is traveling at 120 km an hour, how long will it take to pass completely through the tunnel

The train takes 30 seconds to travel 1 km, plus 3 seconds for the complete train to pass any point, making a total of 33 seconds.

### #9 - Maths Problem

The sum of a mother, her baby and her dog weight is 170 pounds.How much does the baby weigh if the mother weighs 100 pounds more than the combined weight of the baby and the dog,and the dog weighs 60 percent less than the baby?